Älykäs koti - astu tulevaisuuteen

« Takaisin blogiin

Älykkäimmästä talosta puhutaan rakennus, joka on varustettu nykyaikaisilla tekniikoilla asukkaiden mukavuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Yksi sen keskeisistä ominaisuuksista on kyky lisätä energiatehokkuutta rakennuksen käytössä ja toiminnassa.

Tekniikan kehitys vaikuttaa epäilemättä jokapäiväiseen elämäämme. Käytämme sitä töissä ja kotona. Se auttaa meitä tekemään jotain nopeammin ja tehokkaammin, kommunikoimaan nopeammin, lisäämään turvallisuuden tunnetta; sen voi vaihtaa pitkään. Lyhyesti sanottuna teknologian tarkoituksena on helpottaa elämäämme. Ajatus älykkäästä rakentamisesta on suhteellisen uusi eikä varmasti vielä kovin yleinen. Viime aikoihin asti älykäs rakennus oli synonyymi jollekin eksklusiiviselle ja eliittille. Älykodin järjestelmät ovat kuitenkin tällä hetkellä yhä edullisempia ja niitä tulee hetkessä laajalti käyttöön tai jopa tarpeellisiksi.

Tähän tosiasiaan vaikuttaa kasvava tietoisuus tarpeesta vähentää energiankulutusta. Lisäksi Euroopan parlamentin direktiivi vuodelta 2010 asettaa jäsenmaille velvollisuuden vuoden 2019 alusta alkaen kaikki uudet julkiset rakennukset ja vuoden 2021 alusta kaikki Euroopan unionissa syntyneet uudet talosuunnitelmat on kehitetty ajatuksella. mahdollisimman alhaisella energiankulutuksella. Rakennettavassa rakennuksessa älykäs asennus voi perustua perinteiseen kaapelointiin. Nykyisessä, jos halutaan välttää seinän taontaa ja remontointia, käytetään yleensä radiolangattomia järjestelmiä. Älykkään asennussuunnittelun tulee perustua asukkaiden tarpeiden ja vaatimusten yksityiskohtaiseen analyysiin.

Kuinka älykäs koti helpottaa jokapäiväistä toimintaa

Aiemmin jokaisessa kodin asennuksissa oli yksi tehtävä ja yksilöllinen automaatio erillisillä ohjaimilla ja kaukosäätimillä, esim. hälytysjärjestelmä tai lämmityskattila. Siihen aikaan, kun koteihin ilmestyi uusia ja yhä nykyaikaisempia asennuksia: ilmastointi ja ilmanvaihto, erilaiset valaistukset, kaihtimet (sisä- ja ulkopuolelta), multimedia tai puutarhan kastelu, ak? erilliseen ohjaukseen liittyvä ongelma. Älykkäät tekniikat luotiin tässä tapauksessa tarpeesta yhdistää yksittäiset järjestelmät yhdeksi yhtenäiseksi ja helpoksi ohjaamiseksi.

Älykodin työ perustuu tietokoneen työhön - laajaan ajuriin, joka kerää ja käsittelee signaaleja kodissa ja puutarhassa sijaitsevista antureista. Sanat - salasanassa "älykäs talo" näkyvät avaimet ovat pääasiassa:

  • Mukavuus - älykkään kodin järjestelmän käyttömukavuus perustuu useiden käyttäjien ohjaus- ja hallintatoimintojen etäsuorittamiseen.
  • Tila - hälytys-, turva- tai pelotustoimenpiteiden käynnistäminen vaaratilanteiden ilmaantuessa rakennuksen ulkopuolelle tai sisälle: liikenteen ulkopuolella asukkaiden poissaolon aikana - lähettää tiedot omistajille ja turvatoimistolle, mutta myös valaistus, kaihtimet tai oven lukko; sisällä: savu, hiili, hypotermia, tulva jne.
  • Säästöjä rakennuksen käytössä - arvioitu älykäs asennus voi säästää noin 30 % kustannuksista. Oikein konfiguroituna vaikuttaa sähkön ja kaasun kulutukseen. Esimerkiksi: liiketunnistimien kanssa työskentely sammuttaa valot, kun huoneessa ei ole ketään, sammuttaa ilmastointilaitteen ikkunan/terassin oven avaamisen jälkeen, alentaa lämpötilaa ja poistaa sen ... onko sähköverkosta tarpeeton laitteet yöunien ja/tai kotitalouden jäsenten poissaoloon, se ei käynnistä puutarhan kastelujärjestelmää, jos äskettäin on satanut.

Blogi

Tarkista myös.

Kaikki artikkelit ja vinkit »